Søg
Menu Søg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Close Icon

Send os en besked

Hvis du har nogle spørgsmål eller information som du gerne vil dele med skolen, udfyld venligst formularen.







    Close Icon
    Paper Airplane Illustration

    Tak for din besked. Den er sendt.

    Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk
    Close Icon

    Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

    Close Icon
    Paper Airplane Illustration

    Tak for din besked. Den er sendt.

    Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk

    Klubber & Aktiviteter

    ?> Hero Image

     

    Ved siden af skolegangen tilbyder Prins Henriks Skole en lang række aktiviteter til de elever i secondaire, som ønsker mere. Matematik, programmering, idrætsaktiviteter. Der er masser at vælge imellem for de nysgerrige elever, som har masser af energi. Aktiviteterne fører nogle gange i nationale eller internationale turneringer og ender med rejser med en pædagogisk vinkel.

     

    Foreningen

    MATh.en.JEANS er en fransk forening, grundlagt i 1989 af matematikforskere fra universiteterne.

     

    Det er en nonprofit-forening, som er godkendt af det franske undervisningsministerium. MATh.en.JEANS-værkstederne modtog prisen d’Alembert fra det franske Société Mathématique i 1992, vandt præsidentens initiativ “La France s’engage” i 2015 og har modtaget flere priser fra André Parent du Comité International des Jeux Mathématiques (særligt i København i 2017).

     

    Formålet er at motivere eleverne til at være nysgerrige i matematik og naturvidenskab gennem legende aktiviteter og at lade eleven være aktiv i sin læring: som en forsker, skal han/hun tage initiativer, tvivle, acceptere fejlbarlighed og lære af sine fejl. Der organiseres hvert år en kongres, hvor eleverne møder andre ligesindede (enten mellem grupper fra det samme værksted, eller mellem grupper fra to forskellige skoler, eller på den årlige kongres).

    Værkstedet

    Det finder sted en time om ugen, hvor alle niveauer er blandet.
    Eleverne arbejder sammen i grupper på højst fire.

     

    Værkstedet tager udgangspunkt i emner, som bliver givet af en fransk forsker ved Københavns Universitet, Fabien Pazuki, som i øvrigt selv har været elev på Prins Henriks Skole i collège.
    Emnerne er frivillige og har en legende form, hvor eleverne indtager pladsen som forskere.

     

    Vores lærere Maëlle Durey og Eveline Royer er overordnet ansvarlige for værkstedet, men det er eleverne, der beslutter, hvilke redskaber de vil løse problemet med. Fabien Pazuki kommer i begyndelsen af skoleåret og præsenterer emnerne, og så kommer han to – tre gange i løbet af skoleåret for at møde grupperne, diskutere emnet, åbne metoder eller få sat gang i forskningen igen, hvis der er behov for det.

    Kongressen

    Kongressen er højdepunktet. Her samles alle de eksisterende værksteder i MATh.en.JEANS (unge, lærere og forskere) på et sted, som er valgt ud fra sin naturvidenskabelige dynamik (universitet, “stor skole”, naturvidenskabeligt museum mv.), og som har et godt ry inden for naturvidenskab og læring.

     

    På MATh.en. JEANS-kongressen lærer eleverne den videnskabelige metode på en klar og kortfattet måde, når de indretter en stand (præsentation af posters og illustration) samt en mundtlig præsentation i en forelæsningssal. Kongressen fremmer videnskabelig udveksling mellem ligeværdige, teamwork, men giver også mulighed for deltagerne at sammenligne deres ideer og for at få konstruktiv kritik.

     

    Det er også en første kontakt med universitetsverdenen og grundforskningen. Forskere kommer for at holde foredrag om deres forskning og forklare den praktiske anvendelse af deres teoretiske modeller. I 2012 blev kongressen afholdt i København, hvor Institut for matematiske fag, KU, var ansvarlig.

     

    Billeder fra kongressen i 2017

    Informatik-klubben tilbyder eleverne en introduktion til programmering og algoritmer ved at træne til og deltage i flere konkurrencer, der passer til alle niveauer.

     

    • Castor-konkurrencen dækker flere aspekter af informatik: information og repræsentation, algoritmisk tænkning, logikspil.
    • Algorea-konkurrencen er en konkurrence i programmering og algoritmer. 
    • First Lego League er en udfordring, der tilbyder grupper af elever at løse opgaver inden for et naturvidenskabeligt område ved hjælp af en professionel tilgang.
    • Alkindi-konkurrencen er en konkurrence i kryptografi for 8., 9. klasse samt 1.g.
    • Kode-natten er en konkurrence om skabelse af et scratch-videospil.

     

    Vi har allerede vundet flere præmier:

    2019: første plads ved Castor-konkurrencen i par-kategorien (ud af 60.000 deltagere).
    2019: anden plads ved First Lego League (første plads i robot-kategorien).
    2020: tredje plads ved First Lego League i kategorien Teknologi.

     

    Klubben mødes en gang om ugen. Den er åben for  alle elever fra 6. klasse til 3.g.

    Vidste du det ?

    Yearbook er en angelsaksisk tradition, hvor skolen udgiver en bog, som fejrer det forgangne skoleår.
    Den indeholder fotos af klasserne, pædagogiske projekter og begivenheder, der har haft betydning for skolen i løbet af året. Det kan være udstillinger, møder, lejrskoler, ceremonier, eksamener, der er bestået.

     

    På Prins Henriks Skole udarbejdes Yearbook af eleverne selv og Yearbook club er netop det sted, man skriver, illustrerer og redigerer Yearbook.

     

    Hver uge mødes alle medlemmerne (journalister, fotografer, tegnere og redaktører) med Rosamonde Leal og Julie Leverdier, og der er altid godt humør og god stemning. Hvis du vil hjælpe dem og deltage i arbejdet med Yearbook Club, så skynd dig at kontakte dem og deltag!

     

    2019 / 2020

    2018 /2019

    2017 / 2018

     

    I collège

    Eleverne i collège har mulighed for at deltage i Idrætsforeningen en time om ugen efter skole.
    Hele året kan de træne forskellige sportsgrene som basketball, indendørs fodbold, hockey, klatring og masser af spil gymnastiksalen.
    Formålet med foreningen er at give eleverne mulighed for at lave ekstra fysisk aktivitet i en mere legende ånd, men også for at kunne genfinde deres venner på skolen i en rar atmosfære med idræt.

    I gymnasiet

    Hver uge efter skole kan gymnasieeleverne komme og deltage i aktiviteterne i Idrætsforeningen. Aktiviteterne er basketball og volleyball. Der veksles mellem træning og turneringer, alt sammen i en hyggelig og sportslig ånd. På den måde tilbyder Idrætsforeningen eleverne at blive dygtigere på en enkel måde, møde de andre og bruge sig selv.

     

    FerMun-klubben et et tilbud til de elever i 2g., som ønsker at træne måden, man debatterer på i FN.
    Hver elev repræsenterer et land eller en organisation og sammen reflekterer de, redigerer rapporter og foreslår løsninger, der kan bruges til verdens store spørgsmål i dag.

     

    Spørgsmålene indgår meget ofte i skoleskemaet. Det er en enestående lejlighed til at udvikle det mundtlige og træne færdighederne i argumentation, alt sammen på en legende måde.

     

    Klubben mødes en time om ugen i seks måneder af skoleåret, og arbejdet afsluttes med en rejse til Geneve i Schweiz, hvor konferencen FerMUN afslutter aktiviteterne.

     

    FerMUN-konferencen finder sted i begyndelsen af januar, og debatterne afholdes i FN’s lokaler. Der er som regel et besøg hos CERN for at se partikelacceleratoren og møde med videnskabsfolkene på programmet.

     

    I 2021 blev konferencen afholdt online i tre dage, på grund af coronapandemien.

    http://fermun.org/