Søg
Menu Søg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Close Icon

Send os en besked

Hvis du har nogle spørgsmål eller information som du gerne vil dele med skolen, udfyld venligst formularen.  Close Icon
  Paper Airplane Illustration

  Tak for din besked. Den er sendt.

  Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk

  Trivsel og sundhed

  ?> Hero Image

   

  Fra maternelle til gymnasiet hænger elevernes trivsel og sundhed sammen med, hvordan de klarer sig i skolen. Derfor er vi på Prins Henriks Skole meget optaget af det og har hvert år indsatser, der understøtter sundhed og trivsel, nemlig undervisning i smage og balanceret kost, motion, seksualundervisning, forebyggelse af vanedannende adfærd, sofrologi og undervisning i ansvar og risiko mv.

  Formålet med indsatsområderne er at støtte den enkelte elev til at blive et selvstændigt individ samt en oplyst og ansvarlig borger.

  På skolens afdeling på Frederiksberg Allé tager Nicolas Drouillon sig af tilskadekomne eller syge børn og ringer til deres forældre, hvis det er nødvendigt.

  Kontakt ham, hvis der skal oprettes en individuel plan (PAI) i tilfælde af en allergi, sygdom eller hvis barnet tager medicin i skoletiden.

  Nicolas.drouillon@lfph.dk

  Telefon: 52 60 18 63

  Læs portræt af Nicolas Drouillon

   

  Tandpleje

  Alle børn med dansk CPR-nr. og folkeregister adresse på Frederiksberg, er som udgangspunkt tilknyttet Frederiksberg Kommunes Tandpleje. De tilbyder gratis undersøgelse og behandling af børn og unge fra 2-17 år.

  Børnene indkaldes til undersøgelse første gang, når de fylder 2 år. Herefter indkaldes de med et interval på 14 mdr. Enkelte børn kan i perioder have behov for, at de indkaldes lidt oftere.

   

  Indkaldelserne sker via sms, e-mail eller e-boks. Alle børn, som er tilknyttet Frederiksberg Kommunes Tandpleje, har en web journal via tandpleje-intra, hvor man som forældre kan læse i barnets journal.

  På tandpleje-intra kan man bestille og afmelde tider. Man logger ind på tandpleje-intra via NemID.

   

  Ønsker I ikke at være tilknyttet Frederiksberg Kommunes Tandpleje, er det vigtigt at I melde jer ud ved at kontakte Tandplejens sekretariat på tlf: 38 21 02 00


  Kommunikationen med tandplejen er primært på dansk og engelsk. Sms, e-mail og andet skriftligt materiale er på dansk.


  Har I spørgsmål, er I meget velkomne til at kontakte Tandklinikken Finsensvej på tlf: 38 21 03 10.

   

   

  Sundhedsplejerske

  Sundhedsplejersken, som er tilknyttet skolen, er Rosana Maria PETRERA.

  Mail: rope02@frederiksberg.dk
  Tlf: 28 98 11 28

  Hun træffes efter aftale torsdag formiddag.

  Sundhedsplejersken tilbyder kontakt til familier med børn på skolen efter henvendelse fra forældrene, evt. i samarbejde med barnets lærere.
  Det kan dreje sig om alt fra høre- og synstest, bekymring om overvægt eller vækstproblemer, trivsel i klassen eller hjemme, til alvorlig sygdom eller dødsfald i nærmeste familie.
  I samarbejde med forældrene foretager sundhedsplejersken en vurdering af jeres barns sundhed og trivsel og kan støtte og vejlede i disse forhold, evt. henvise til en anden faggruppe.

  Sundhedsplejersken tilbyder desuden indskolingsundersøgelse til børn i det, der svarer til 0. klasse (forældrene modtager indkaldelse i løbet af året).
  Hun tilbyder desuden et møde med eleverne i 9.klasse (forældrene modtager indkaldelse i løbet af året) .

  Trivsel for alle børn på skolen

  Trivselsgruppen

  På Prins Henriks Skole er vores elevers trivsel vigtig og en del af vores skoleprojekt. Trivselsgruppen har eksisteret siden 2011. Den er præget af de skandinaviske værdier og formålet er at lytte og støtte alle eleverne for at sikre deres trivsel.

  Trivselsgruppen hjælper elever, som bliver mobbet eller krænket og tager sig af de situationer, den bliver præsenteret for.

   

  Vigtige projekter

  – Trivselsugen: Hvert år tilrettelægger trivselsgruppen to uger med særligt fokus (inden efterårsferien), fra Grande section i Maternelle til 3g.

  Der er værksteder for vores elever om forskellige emner som: respekt for forskellighed, ansvar adfærd på de sociale medier, mobning mv. De organiseres med udgangspunkt i debatter, gruppearbejde eller teater.

   

  – Ugeprojekt for at tæmme skærmen: En gang om året deltager trivselsgruppen i klasserne for at styrke elevernes bevidsthed om reflekteret brug af de forskellige skærme, de omgiver sig med.

  Kurser i førstehjælp

   

  Vores kurser i førstehjælp er et pædagogisk tiltag for eleverne på Prins Henriks Skole som en del af deres almene dannelse, fordi det er en vigtig færdighed for borgere i verden af i dag.

   

  I august 2019 blev AEFE en offentlig instans med beføjelse til at tilbyde kurser i forebyggelse og førstehjælp, og der kan nu selvstændigt udvikles kursus planer i netværket.

   

   

  Vi er heldige at have uddannede undervisere på skolen, som med glæde underviser elever og personale i førstehjælp:

  Bruno DUMAS underviser i Forebyggelse og førstehjælp (PSC1)

  Nicolas DROUILLON uddanner undervisere og har taget Tilrettelæggelse og organisering af kurser (FF/CEAF) ; han underviser Forebyggelse og førstehjælp (PSC1).

   

  Gennem deres skoletid tager eleverne på Prins Henriks Skole forskellige kurser inden for førstehjælp:

   

  • “Cykelkørekort” i 3. klasse
  • “At lære at yde hjælp” i 5. klasse
  • “Handlinger der redder” i 9. klasse
  • “Forebyggelse og førstehjælp niveau 1” i seconde

   

  70% af de ansatte har fået kurser i førstehjælp.

  Hvert år er arrangeres der førstehjælpskurser til de ansatte, som ønsker det.

  Vores mål er, at alle ansatte bliver undervist i førstehjælp.

  Læs portræt af Nicolas Drouillon

   

   

  Undervisning i cykelkørekort

   

   

  Find information her.