Søg
Menu Søg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Close Icon

Send os en besked

Hvis du har nogle spørgsmål eller information som du gerne vil dele med skolen, udfyld venligst formularen.  Close Icon
  Paper Airplane Illustration

  Thank you for your message.

  We will get back to you as soon as possible. Close

  Lejrskoler og udveksling

  I primaire

  Fra 1. klasse tager eleverne på lejrskoler eller ture i nogle dage med forskellige emner (for eksempel : udflugter i naturen og til havet), enten i Danmark eller i Skandinavien:

  • Lejrskole på Møn for eleverne i 5. klasse, september 2019

  Turen, som ligger i begyndelsen af skoleåret, har til formål at styrke sammenholdet og trivslen hos eleverne. Der er fokus på idrætsaktiviteter og kontakt til naturen. Gåture og træklatring, besøg på en gård og et geologisk museum.


  I secondaire

  En månedstid efter skolestart tager eleverne i 6. klasse på en 4-dages tur til et kursuscenter i Tisvildeleje. Lærerteamet for 6. klasse, som står i spidsen for projektet, har fokus på at gøre overgangen mellem 5. og 6. klasse lettere og at ryste eleverne sammen i den nye klasse i collège. Ved siden af teambuilding med idræt og sociale aktiviteter er der også skoleopgaver med de nye krav til 6. klasse og fokus på planlægning af det individuelle arbejde.

   

   

  FerMUN

   

  • Hvert år i begyndelsen af januar tager en gruppe af vores 2.g elever af sted til Geneve for at deltage i FerMUN-udfordringen, som er tilrettelagt af det internationale gymnasium i Ferney-Voltaire. Eleverne har også mulighed for at deltage i debatter ud fra FN-modellen og besøge CERN sammen med deres fysik-kemilærer.
   Læs mere om FerMUN under “Klubber og Aktiviteter”.

   

  “Kortlægning af kontroverset”

  • Siden 2020 har flere lærere været engagerede i et projekt om “kortlægning af kontroverset”, skabt af Sciences Po i Paris (projekt Forccast). Nogle elever fra 2.g rejste til Paris i 2020, og holdet fra Prins Henriks Skole er nu forbundet til holdene de franske skoler i Athen og Rom og forfølger eventyret.

   

   

  På grund af sundhedssituationen er der planlagt et virtuelt møde i april 2021 i stedet for den oprindeligt planlagte rejse til Athen.

   

  Læs mere om Forccast-projektet:

  Les controverses enseignées aux lycées français de l’étranger

  Forccast à l’horizon 2020 – une dynamique de pérennisation

  Eleverne i MATh.en.JEANS-klubben deltager regelmæssigt i kongresser i udlandet. Det giver mulighed for at møde andre elever på deres alder, som er interesserede i matematik, men også folk fra universitetet og andre fra forskerverdenen i matematik.

   

  Læs mere om kongressen “MATh.en.JEANS” under “Klubber og aktiviteter”.

  Tyskeleverne var i 2019 på tur til Berlin i anledning af 30-års jubilæet for murens fald. Efter eleverne havde vundet en konkurrence under Goethe-Instituttet blev de inviteret til at deltage i en uges teaterseminar, hvor 40 elever fra fem forskellige lande i Nordeuropa var samlet. Det var en fantastisk oplevelse.

  Læs mere under “Sprog i Secondaire”.

   

  Prins Henriks Skole er med i udvekslingsprogrammet ADN-AEFE.

   

  Programmet giver elever fra seconde mulighed for at deltage i en individuel skoleudveksling over flere uger i en af de 165 skoler i AEFE-netværket, der er med i ordningen.
  Idéen er at modtage og siden selv blive modtaget af en elev fra en anden fransk skole i verden.
  Denne unikke oplevelse er en fantastisk mulighed for vores elever for at berige deres skoleforløb og rejse mod nye horisonter, samtidig med at de garanteres kvalitetsundervisning og en fortsættelse af skolen, fordi vi er en del af netværket AEFE – Agence pour l’enseignement français à l’étranger.

   

  Flere oplysninger på om programmet:

  ADN-AEFE årgang 2020

  Elever i collège og gymnasium har mulighed for regelmæssigt at deltage i skirejser til Østrig eller Sverige.