Søg
Menu Søg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Close Icon

Send os en besked

Hvis du har nogle spørgsmål eller information som du gerne vil dele med skolen, udfyld venligst formularen.  Close Icon
  Paper Airplane Illustration

  Tak for din besked. Den er sendt.

  Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk
  Close Icon

  Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

  Close Icon
  Paper Airplane Illustration

  Tak for din besked. Den er sendt.

  Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk

  Skolens profil

  ?> Hero Image

   

  Prins Henriks Skole er en dansk privatskole, som har elever fra 2 år og 10 måneder til 18 år med både fransk, dansk og andre nationaliteter. 

  Skolen er en del af AEFE-netværket (franske skoler i udlandet), som følger de franske læreplaner og forbereder eleverne på franske og danske eksaminer.

  HKH Prinsesse Marie har takket ja til at blive protektor for Prins Henriks Skole, juni 2024.

  Historie

  Prins Henriks Skole, den franske skole, blev grundlagt i 1954 som den lille ambassadeskole. Den fik i 1963 en bestyrelse med danske og franske forældre, og i 1967 blev den en uafhængig privatskole efter dansk ret. Den første 6.klasse blev startet op i 1969. På det tidspunkt havde skolen 110 elever, og tre år senere var der 230 elever, og så flyttede skolen til Frederiksberg Allé 16.
  I 1973 tog de første otte elever i 3.g deres studentereksamen i Strasbourg, og i 1977 fandt studentereksamen for første gang sted i København. I anledning af skolens 25-års jubilæum i 1979 blev skolen til « Lycée Français de Copenhague » og ti år senere indvilgede Hans Kongelige Højhed Prins Henrik i at skolen fik hans navn. Fra 1992 til 2023 lå Prins Henriks Skoles på Frederiksberg allé 22, og fra 2015 lå Maternelle på H.C. Ørstedsvej 47.
  Fra november 2023 har skolen til huse i nye bygninger på Rolighedsvej 39.

  Den franske skole, Prins Henriks Skole, bliver ofte forvekslet med den franske skole, Jeanne d’Arc-skolen, som blev drevet af Saint Joseph søstrene. Den blev bombarderet den 21. marts 1945 under operation Carthage anført af det engelske luftvåben, som skulle angribe tyskernes hovedkvarter. Der er et mindesmærke ud for Frederiksberg Allé 76, hvor den lå,  men vores skole har dog intet at gøre med den franske skole, som blev bombarderet.

  Hvem var Prins Henrik  ?

  Hans Kongelige Højhed Prins Henrik af Danmark var gift med Hendes Majestæt Dronning Margrethe af Danmark. Han blev født i Talence i Frankrig den 11. juni 1934 under navnet Henri de Laborde de Monpezat og døde på Fredensborg Slot den 13. februar 2018.

  Prins Henrik tilbragte de første fem år af sit liv i Vietnam, som på det tidspunkt var en del af fransk Indokina. Da han kom tilbage til Frankrig med sin familie, gik han i skole i Bordeaux og siden Cahors, inden han vendte tilbage til Indokina, hvor han tog sin studentereksamen. Prins Henrik studerede derefter jura og statskundskab ved Sorbonne i Paris og senere kinesisk og vietnamesisk ved Ecole Nationale des Langues Orientales, inden han påbegyndte sin karriere inden for diplomatiet i London.

  Maleri, skulptur, litteratur, musik: kunsten har altid spillet en stor rolle i prinsens liv, og han var en dygtig gastronom og havde stor interesse for vin. Han var officiel protektor for mere end 70 organisationer og foreninger, herunder Dansk Røde Kors og Prins Henriks Skole.

  Prins Henrik besøger Maternelle
  Skoleudviklingsprojektet

  Skoleudviklingsprojektet er bygget op omkring hovedlinjerne i skolens pædagogiske politik over en periode på tre år. Det er udarbejdet i samarbejde med hele undervisningsteamet og afspejler sammenhæng og hovedlinjer i målene og siden de iværksatte handlingsplaner.
  Hvert år er der opfølgning på skoleudviklingsprojektet.

  Læs om skoleudviklingsprojektet: 2021-2024

  Link til evalueringsprojekt for København - på fransk

  Medarbejdere

  Velkommen

  Det er med stolthed og en dyb ansvarsfølelse, at jeg åbner dette nye kapitel som rektor for den internationale og franske Prins Henriks Skole (LFPH). Jeg er beæret over at kunne tage imod jer virtuelt her i vores skolesamfund.


  Jeg er ikke den eneste nye i skolens dynamiske team. Vi er også glade for at tage imod Véronique LEGUAY, ny direktør for Primaire, som står ved roret ved siden af mig her på vores skole. Hendes pædagogiske ekspertise og hendes engagement i forhold til vores elevers uddannelse er vigtige for skolen.


  På Prins Henriks Skole står vores fokus på høj faglighed, innovation og elevernes trivsel i centrum. Hjemmesiden her giver et overblik over vores faglighed, her vil I kunne læse om vores fagprogrammer, vores engagerede lærere og dygtige elever og meget mere.


  Her på siderne finder I vigtige oplysninger om skolen, de seneste nyheder og kommende begivenheder, samt beskrivelse af vores læreres og elevers flotte projekter og resultater.


  Vi er ligeledes begejstrede for dele den store nyhed med jer: vores skole flytter snart til helt nye bygninger på Rolighedsvej. Flytningen markerer en vigtig etape i skolens historie, hvor vi igen kan samle alle klassetrin under samme rummelige tag i en moderne skole, skabt så brugerne kan trives. 


  Om du er forældre, som søger den bedste skolegang for dit barn, om du er elev, der er nysgerrig efter at gå på opdagelse i vores nye skole, eller om du er en del af det eksisterende skolesamfund, håber vi, at siden her vil kunne give jer den nødvendige viden og et godt indtryk af vores skole.


  Tak, fordi du bruger tid på at besøge vores hjemmeside, og jeg vil opfordre dig til at udforske alle dele af vores skole her. Tøv ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. 

  Vi er her for jeres skyld og for at ledsage jer i skolegangen.


  Velkommen til Prins Henriks Skole i København. Vi er glæder os til at dele dette skoleeventyr med jer.

  Med al min taknemmelighed og hele mit engagement,   Michaël MOCKA
  Rektor
  Prins Henriks Skole

  Ny skoleprojekt

  Udviklingen i byggeriet

  Status på byggeriet og fotos den seneste fra september 2023


  Grundlaget for projektet

  Newsletter no 2 på dansk, Newsletter no 2 in English

  Newsletter no 1 på dansk , Newsletter no 1 in English

  Prins Henriks Skole starter nyt kapital på Frederiksberg, juin 2021

  Den nye franske skole: fysiske rammer på højde med vores ambitioner, mai 2021

  Ny skole status, juni 2020

  Status fra Prins Henriks Skoles ejendomsfond, november 2020

  Læs mere om byggeprojektet, arkiv

  Indvielse af Prins Henriks Skole i overværelse af H.M. Dronning Margrethe II, den 7. februar 2024
  Vi kan med glæde meddele, at den officielle indvielse af skolen finder sted onsdag den 7. februar i overværelse af H.M. Dronning Margrethe II. Ceremonien markerer et særligt øjeblik i skolens historie, og vi er beærede over at byde officielle gæster velkommen og sammen fejre den nye skole, som er dedikeret til viden og kultur.
  Program for begivenheden
  Foto: Emil Phu Gregersen, Line Fjord

  Video fra den officielle åbning den 7. februar 2024, Emil Phu Gregersen

  Video fra den officielle åbning den 7. februar 2024, Line Fjord


  Video fra første spadestik den 27. septembre 2021 (Produceret af Marianne Singer et Hanne Juul)

  Billeder fra første spadestik til det nye byggeri den 27. september 2021. Foto: Tanguy Pégné

  Skolesystem

  Sådan ser skolesystemet ud i Frankrig sammenlignet med det danske skolesystem.