Søg
Menu Søg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Close Icon

Send os en besked

Hvis du har nogle spørgsmål eller information som du gerne vil dele med skolen, udfyld venligst formularen.  Close Icon
  Paper Airplane Illustration

  Tak for din besked. Den er sendt.

  Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk
  Close Icon

  Fejl: Kontaktformular ikke fundet.

  Close Icon
  Paper Airplane Illustration

  Tak for din besked. Den er sendt.

  Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk

  Hero Image

  REJSE TIL TROMSØ 3

  Udgivet marts 11, 2024

  Flere nyheder fra vores hold af unge forskere i Norge!
  Den fjerde og sidste dag har igen været rig på oplevelser og iagttagelser. En smuk køretur gennem fjordene og vi ankom til den internationale videnskabelige sammenslutning EISCAT, som udfører atmosfæriske og ionosfæriske målinger ved hjælp af radarer placeret på 4 forskellige steder nord for polarcirklen.

  Den ingeniør, som er ansvarlig for  installationerne gav os en præsentation af de forskellige studier, der udføres af EISCAT, som  for eksempel  samspil mellem solen og de forskellige lag i atmosfæren, samt forskningeb, inden for plasmafysik og geofysik. Vi fik mulighed for at besøge installationerne og radarerne. Et af foreningens perspektiver er den gradvise udskiftning af de nuværende radarer med tredimensionelle radarer, som snart vil være igang.

  Da vi var tilbage i Tromsø gik vi en tur gennem byen til Polarmuseet, som viser byens historie, dens ekspeditioner og de store polarforskere. Dagen sluttede med en natteudflugt i skoven under klar himmel, hvor vi så smukt nordlys, som vi havde længtes efter.

  Den videnskabelige rejse sluttede, og vi tog af sted med nogle vidunderlige minder og en kuffert fuld af myoner… Næste mål for i år: C’Genial-konkurrencen, som vi deltager i.