Søg
Menu Søg
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Close Icon

Send os en besked

Hvis du har nogle spørgsmål eller information som du gerne vil dele med skolen, udfyld venligst formularen.  Close Icon
  Paper Airplane Illustration

  Tak for din besked. Den er sendt.

  Vi vender tilbage til dig hurtigst muligt. Luk

  Hero Image

  KONVOJ 77, PRISVINDER

  Udgivet februar 10, 2022

  Studieprojekt: eleverne i 1.g på Prins Henriks Skole, vindere af pris uddelt af det franske undervisningsministerium

  De elever, som gik 1.g.- 2 i skoleåret 2018-2019, og som blev studenter med flotte resultater i juni 2021 blev tildelt en pris af det franske undervisningsministerium i december 2020 sammen med 10 andre klasser i Frankrig og rundt omkring i verden for deres fordybelsesarbejde om den deporterede Chasja Moinet fra Konvoj 77(https://convoi77.org/en/deporte_bio/chasja-moinet/), den sidste konvoj fra Drancy til Auschwitz, den 31. juli 1944.
  Siden modtog de den 27. januar 2022 et diplom af undervisningsminister Jean-Michel Blanquer i anledning af den internationale mindedag for Holocaust.
  I løbet af to skoleår (2017-18 og 2018-19) deltog eleverne fra 1.g på Prins Henriks Skole i projektet Konvoj 77 (https://convoi77.org), sat i værk af Georges Mayer. I fordybelsesundervisningen i “Litteratur og samfund” har de i fællesskab skrevet biografier om fire deporterede fra Konvoj 77 ”for at fastholde mindet om de deporterede, deres historie, deres skæbne, for også at deltage i formidlingen erindringen af Shoahen og samtidig yde et bidrag til forskning og undervisning om Shoah’en”. Disse biografier blev publiceret på foreningens hjemmeside, og eleverne fik på den måde mulighed for “at deltage i et internationalt Mindeprojekt.” De andre biografier, som er skrevet af vores elever i 1.g blev offentliggjort i skoleåret 2017-2018 om Tauba Goldstein (http://www.convoi77.org/en/deporte_bio/tauba-goldstein/ ) og Alexandre Voronoff (http :// www.convoi77.org/en/deporte_bio/alexandre-voronoff/ ) og i løbet af skoleåret 2018-2019 om Salomon Zilber (http://www.convoi77.org/deporte_bio/salomon-zilber/).

  Præsentationsfilm som blev vist den 27. januar ved ceremonien i Europarådet i Strasbourg.